Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Papež František mě uzdravil

V prvotní křesťanské církvi (v 1. st.) bylo naprosto běžné, že měli křesťané moc uzdravovat libovolné nemoci. Platí tato boží moc i dnes? Ano, platí! Papež František mi uzdravil osteoartrózu kolen. Dnes už zase skáču přes kaluže.

V roce 2011 jsem vyjel na poznávací zájezd do Izraele. Nehledal jsem nic přehnaně duchovního. V Ježíše Krista jsem uvěřil už v roce 2009. Od té doby naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje, a že tím Bohem je Ježíš. Každopádně mě zajímalo, jak vypadá krajina, kde se Bůh projevil ve fyzickém těle Ježíše Krista a předal nám svoji vůli, kterou můžeme najít v božím slově – Bibli.

Poznávací zájezdy jsou docela náročná a svým způsobem i povrchní forma poznání cizí krajiny. Bohužel, kdo z nás má čas odjet na rok (a více) někam do ciziny a poznat tak lépe cizí zem, její obyvatele a jejich víceméně pro nás podivné zvyky. Jelikož jsem na poznávací zájezd jel sám a cestovní kancelář měla v hotelu rezervovaný určitý počet míst v dvoulůžkových pokojích, tak jejich primární snahou bylo, aby single jedinci (jako já) bydleli na pokoji po dvou. Byl jsem přidělen do dvojice na pokoj s postarším mládencem, který se živil jako umělecký kovář. Byl zároveň nositelem v té době normálního, od roku 2013 už však dosti vtipného a zajímavého jména František Papež. František byl křesťan jako já, takže jsme se velice rychle skamarádili. Bůh lidi, kteří v něj niterně uvěří, skutečně spojuje. Křesťan s křesťanem se mohou bavit celé hodiny o věcech, které je spojují. A to i v případě, že se předtím v životě nikdy neviděli.

Byli jsme ubytováni v hotelu v Betlémě, který již patří k Palestinskému území. Oproti Izraeli je tam poměrně levno a relativně dobré pivo tam v roce 2011 stálo asi jako u nás. Po každém náročném dni jsme si večer koupili pár piv (ano, křesťané mohou pít alkohol :-) a vedli hovory o životě a také samozřejmě i o víře. Jednoho večera mi František řekl, že se možná budu divit, ale Bůh ho povzbudil, aby se modlil za má kolena. V té době mi bylo 33 let a málokdo by asi očekával, že mám nějaký zdravotní problém s koleny. Ani jsem v té době nekulhal, každopádně již více než 5 let jsem se léčil s osteoartrózou kolen. Člověk by očekával podobné onemocnění u někoho staršího, než jsem byl já. Uvádí se, že tímto onemocněním trpí v České republice asi 12% lidí starších 60-ti let. Kolena mě bolela pořád, dosti se to zhoršovalo v zimě, kdy jsem se bolestí ani nepokoušel doběhnout tramvaj nebo autobus. Časem jsem si však zvykl a bral tuto bolest jako součást mého života. Samozřejmě jsem chodil pravidelně k ortopedovi a bral léky a čas od času dostával i injekce do kolen. Nic však příliš nezabíralo a chrupavka se v kolenech rok od roku ztenčovala. Ortoped mi řekl, že se s tím mám smířit a časem, že mě bude čekat operace kolen.

Pokud se divíte, že by Bůh někomu něco řekl a myslíte si, že se tak děje pouze u psychicky vyšinutých jedinců, kteří si něco namlouvají, tak vězte, že u křesťanů je toto poměrně častá věc. Bůh s námi křesťany totiž jedná a čas od času nám i poměrně detailně ukazuje, co můžeme (nikoliv musíme) dělat. Není to nic zase tak neobvyklého. Pokud se stanete křesťany, tak budete to samé prožívat i vy!

Františkovi, jsem tedy odpověděl, že mi jeho modlitba nepřijde nepatřičná, ale že mám skutečně problém s koleny a jeho modlitbu bych uvítal, jelikož moje osobní víra je k zázračnému uzdravení slabá. Pokud chcete být skutečně uzdraveni, tak tomu nesmíte Bohu bránit svou nevírou. František se tedy pomodlil za uzdravení mých kolenou a zároveň na mé kolena vložil své ruce. V místě kolen jsem pocítil poměrně silnou energii (dalo by se to přirovnat k teplu, ale teplo to nebylo). Věděl jsem okamžitě, že má kolena byla uzdravena. Bolest naprosto zmizela a za posledních 6 let se nevrátila. Koncem roku 2013 jsem si natrhl kolenní vazy v kolenu a byl jsem opět na vyšetření u svého ortopeda. Ten se docela divil, jak se mi kolena zázračně uzdravila (samozřejmě kromě problému s natrženým vazem). S velkou pochybností v hlase vyslovil myšlenku, že jeho léčba asi byla úspěšná, ale že moc často se to nestává, kor u případů jako jsem byl já. Z kolenní chrupavky mi totiž kolem roku 2011 už moc nezbývalo a pan ortoped mě již skoro objednával na operaci. Takhle uzdravuje Bůh! Poupravil bych tedy trochu nadpis: Bůh mi uzdravil kolena s pomocí modlitby křesťana Františka Papeže. Bůh mu žehnej! Tak jako může žehnat i vám! 

 

Předchozí seriály na tomto blogu:

Křesťanství a víra

Evoluce nebo stvoření

Čeští páni          

Autor: Josef Chaloupka | středa 24.5.2017 9:12 | karma článku: 18,73 | přečteno: 657x
  • Další články autora

Josef Chaloupka

Blaničtí rytíři přišli s odvážnou vědeckou teorií o původu Covid-19

Opatření proti Covid-19 se již postupně uvolňují. Jak by to však vypadalo před dvěma měsíci, kdyby nás neochránila nařízení vlády, ale Blaničtí rytíři?

20.5.2020 v 10:30 | Karma: 15,40 | Přečteno: 620x | Společnost

Josef Chaloupka

Tak šel čas s Covid-19

První zprávy o koronaviru v Číně jsem zahlédl na zpravodajských serverech někdy koncem prosince 2019. Od ledna začalo zpráv přibývat. Koncem února už bylo jasné, že nový koronavirus ovlivní život i v ČR.

12.5.2020 v 11:49 | Karma: 8,12 | Přečteno: 368x | Společnost

Josef Chaloupka

(Ne)křesťanské Vánoce

Jsou Vánoce křesťanský svátek? Narodil se Ježíš Kristus 24. nebo 25.12. v roce 0? Cítíte se o Vánocích osaměle? Možná to jsou naprosto nesourodé otázky, ale následující vánoční článek se bude věnovat především těmto tématům.

31.12.2017 v 14:45 | Karma: 13,42 | Přečteno: 521x | Společnost

Josef Chaloupka

Křesťanství - náboženství nebo opravdová víra?

Každý již někdy slyšel o křesťanech a o křesťanství. V naší společnosti je však obraz toho, co křesťanství představuje, silně zdeformován. Křesťanství ve své podstatě není náboženství, ale je to osobní víra a osobní zkušenost.

15.11.2017 v 12:44 | Karma: 18,66 | Přečteno: 982x | Společnost

Josef Chaloupka

Křesťanští indiáni v amazonském pralese

Průměrný desetiletý skaut by se asi dokázal na cestu do divočiny připravit lépe než Bruce Olson, misionář, který se jen s pouhým nadšením vydal do Jižní Ameriky, bez peněz, zásob nebo znalosti jazyka.

13.7.2017 v 9:25 | Karma: 17,04 | Přečteno: 519x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

VIDEO: Londýnem běhali splašení královští koně. Vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 898x
Pracuji jako pedagogický a vědecko-výzkumný pracovník v oboru Informační technologie na vysoké škole. V roce 2009 jsem uvěřil v Boha – Ježíše Krista. Dnes naprosto jasně VÍM, že Bůh existuje. Vzhledem k mému vzdělání tato informace lidi v mém okolí fascinuje. Jak může v 21. století vzdělaný člověk věřit v Boha? Ve svém blogu bych se chtěl věnovat otázkám víry a vědy a ukázat lidem, že věřící člověk nemusí spáchat intelektuální sebevraždu.

Seznam rubrik